S.S.R.-RotterdamSocietas Studiosorum Reformatorum Roterodamensis
Voor bedrijvenWord ook lid!
Wachtwoord vergeten?
Zoeken op website

Hoyhoy

Hoofdsponsor

Vergelijkingssites. Er zijn er meerdere van in Nederland en hoyhoy is er daar een van. Wel een van de grootste die het land rijk is. Bij hoyhoy kun je verschillende vaste lasten vergelijken: de autoverzekering, de zorgverzekering, verschillende woonverzekeringen, het energiecontract én sinds kort ook leningen. Hoyhoy is gevestigd in Amsterdam, maar daar hoef je natuurlijk niet langs te gaan aangezien alles online te regelen is.

 

Waarom zou je vergelijken?

Veel mensen denken dat vergelijkingssites heel veel baat hebben bij overstappende mensen, en dat er eigenlijk weinig voordeel zit aan overstappen. Natuurlijk krijgen vergelijkingssites een bepaald bedrag voor elke overstap die via de website wordt gedaan, dat is het verdienmodel. Maar overstappers zelf kunnen er ook enorm van profiteren. Stap je over en let je goed op welke verzekering of wat voor contract je uitkiest, dan kun je op jaarbasis écht honderden euro’s besparen. Waar kun je op besparen?

 

Autoverzekering voor jongeren al duur

Iedereen die een auto op z’n naam heeft staan is verplicht een autoverzekering af te sluiten. De premie van een autoverzekering is voor de jongere groep van de samenleving vaak behoorlijk hoog. Dit omdat deze groep een hoger risico vormt op het rijden van schade. Logischerwijs zorgt dat voor meer onkosten voor de verzekeraar. Om zich hiertegen in te dekken, rekent de verzekeraar een hogere premie voor jongeren. Daar komt nog eens bij dat autoverzekeraars geen acceptatieplicht hebben, waardoor de meest voordelige optie misschien niet eens mogelijk is. Om alle voordeligste verzekeringen op een rij te krijgen, en om advies te krijgen over het soort dekking dat je het best kunt kiezen is een site als hoyhoy heel handig. Zo vind je namelijk de beste autoverzekering voor de laagste prijs.

 

Zorgverzekering: premie laag houden

Net als de autoverzekering, is een zorgverzekering verplicht in Nederland. Ben je 18, dan moet je een zorgverzekering op eigen naam hebben. Daarvoor kun je nog meeliften op de zorgverzekering van je ouders. Als student krijg je (zeer waarschijnlijk) zorgtoeslag; een tegemoetkoming waarmee de zorgpremie gecompenseerd wordt. Al wordt wel eerst heel de premie van je rekening afgeschreven. Dit gebeurt vaak per maand, maar dat kan ook voor het hele jaar gedaan worden (dan betaal je meestal een paar tientjes minder). Het eigen risico dat je kiest, en de aanvullende pakketten die je erbij neemt, zijn van invloed op de hoogte van je zorgverzekering. Daarnaast verschilt de premie per zorgverzekering en zorgverzekeraar. Op hoyhoy kun je verschillende samenstellingen uitproberen en ontdekken wat de premies zijn. Heb je nooit zorg nodig en voldoe je nooit je eigen risico? Dan is het waarschijnlijk verstandig om een zo hoog mogelijk eigen risico in te stellen, daardoor wordt de premie namelijk lager. Meer advies kun je vragen aan de klantenservice van hoyhoy.

 

Gunstigst energiecontract

Energie kan je veel geld kosten. Vooral in de winter gebruiken we er veel van, want de lichten gaan langer aan en de temperatuur in huis moet omhoog. Elke maand betaal je een vast voorschotbedrag aan de energieleverancier – of misschien doet je huisbaas dit wel –, waarmee je de kosten over het jaar compenseert. Betaal je een lager energietarief voor stroom en gas en ontvang je ook nog eens een hoge welkomstkorting (die kan wel in de honderden euro’s komen)? Dan kun je flink wat besparen op de energierekening. Helemaal als je daarbij ook nog eens op het verbruik let en de kachel, bijvoorbeeld, niet continu en overal laat loeien. Woon je op kamers en betaalt de huisbaas voor energie? Probeer deze dan te overtuigen om over te stappen om zo een wat lagere huur te verwezenlijken.

 

Internetten voor minder

Ook internet kan vaak goedkoper. Net als tv-kijken en bellen met de huistelefoon (al is er een grote kans dat je dat laatste niet meer doet). Check met jouw huisgenoten hoeveel Mb/s aan internet jullie nodig hebben; dat kan door te kijken naar het aantal apparaten waarmee jullie op internet zitten en wat jullie hiermee doen. Alleen mailen, informatie opzoeken en social media checken of ook downloaden en uploaden? Bedenk ook of jullie nog tv-kijken, zo nee kies dan alleen voor internet. Zo ja, bedenk dan wat jullie kijken en of het zenderpakket dat jullie nu hebben niet te uitgebreid is.

 

Woonverzekeringen en leningen

Dan zijn er nog de woonverzekeringen, zoals de opstalverzekering – waar de huisbaas verantwoordelijk voor is als je huurt – en de inboedelverzekering. En ook het vergelijken van leningen is mogelijk bij hoyhoy. Als student heb je, doorgaans, al recht op een studielening via DUO. Lukt het op een bepaalde manier niet om hiervan rond te komen, dan zou je ervoor kunnen kiezen om geld te lenen bij de bank. Probeer dit wel altijd te vermijden en op een andere manier rond te komen. Dus vooral het vergelijken van de autoverzekering, de zorgverzekering, het energiecontract én het internet/tv-abonnement is voor studenten heel erg gunstig om te doen. Kijk maar eens hoeveel jij of jullie in huis en daarbuiten kunt of kunnen besparen!

Sponsoren

Realisatie: verenigingenweb