100 Kinderen uit Rotterdam-West doen een wens

Studentenvereniging S.S.R.-R. bestaat 100 jaar en dat viert zij graag met de stad Rotterdam. Samen met Sparta Rotterdam en de Voedselbank organiseert zij een inspirerende dag waarbij maarliefst honderd kinderen samenkomen onder begeleiding van studenten.

Op zondag 4 februari bezoeken honderd kinderen de voetbalwedstrijd Sparta-Willem II welke plaatsvindt in het Kasteel. De kinderen hebben weliswaar diverse culturele achtergronden, maar hebben in ieder geval een ding gemeen met elkaar: zij hebben allen een individuele wens.

De dag staat in het teken van de Rotterdamse jeugd. Het doel is om kinderen met elkaar in gesprek te laten gaan over welke ambities zij hebben en hen het gevoel te geven dat alles voor hen mogelijk is. Door hen in contact te laten komen met sport bij Sparta Rotterdam en kennis te laten maken met studenten van S.S.R.-R. wordt er getracht de kinderen te inspireren. ‘Studenten hebben het goed: zij doen veel ervaring op en hebben velerlei kansen door een goede opleiding en een sociaal netwerk. We willen Rotterdamse kinderen uit minder bedeelde gezinnen vertellen dat ook zij deze kans kunnen krijgen als zij dat willen’, aldus Daan Verpalen en Sanne Smidt van studentenvereniging S.S.R.-R.

Alvorens de wedstrijd begint komen de kinderen samen. Zij leren elkaar door middel van diverse spelelementen kennen en schrijven ieder een eigen wens op. Vervolgens zullen de 100 kinderen hun wensballonnen loslaten bij het stadion van Sparta Rotterdam. Tijdens de rust van de voetbalwedstrijd overhandigen leden van S.S.R.-R. een cheque t.w.v. 10 duizend Euro aan stichting de Betrokken Spartaan. Deze stichting stimuleert sport en beweging voor ieder kind uit Rotterdam-West.

Het Sparta kasteel

Het Sparta kasteel

Sponsoren