Persverklaring coronabesmettingen

corona 1

Persverklaring S.S.R.-Rotterdam omtrent coronabesmettingen onder leden (18-08-2020)

Zondag 9 augustus is een groep leden van onze vereniging teruggekomen van een dispuutsreis naar Griekenland. Een paar dagen na terugkomst in Nederland is een lid positief getest op het coronavirus. De reisgroep is direct op de hoogte gesteld van de besmetting en het verenigingsbestuur heeft hen opgeroepen om allemaal in quarantaine te gaan en zich te laten testen.

Het bestuur heeft naar aanleiding van de besmettingen contact gelegd met de GGD-Rijnmond. De GGD heeft aangegeven dat ze de groep goed in beeld hebben, dat de groep bereikbaar is en dat de GGD tevreden is over de wijze waarop iedereen meewerkt aan het bron- en contactonderzoek.

S.S.R.-Rotterdam heeft daarnaast op vrijdagmiddag contact opgenomen met de Erasmus Universiteit Rotterdam om hen op de hoogte te brengen van de besmettingen. Hierop hebben wij op zaterdagmiddag vernomen dat de Erasmus Universiteit besloten heeft om onze vereniging voorlopig uit te sluiten van alle fysieke en online activiteiten van de Eurekaweek.

Wij scharen ons achter de boodschap dat de Eurekaweek op een veilige en verantwoorde manier moet verlopen en we kunnen ons er in vinden dat er een fysieke uitsluiting van het Eurekaweekprogramma volgt. Wat betreft online activiteiten zien wij geen risico op besmetting.

Het bestuur is maandag 17 augustus in gesprek gegaan met de rector magnificus van de Erasmus Universiteit. Na een constructief en verhelderend gesprek heeft de universiteit besloten dat de vereniging haar online deelname toch kan voortzetten.

Sponsoren