Intercity-Verbond

Na de breuk met de unie is S.S.R.-R. lange tijd door het leven gegaan zonder zusterverenigingen in andere steden. In 2004 kwam hier verandering in met de oprichting van het Intercityverbond, ook wel ICV genoemd. Bij het ICV zitten 4 verenigingen aangesloten uit verschillende studentensteden in Nederland. Ruim 15 jaar later is dit verbond sterker dan ooit en worden er elk jaar leuke evenementen georganiseerd voor de leden van de ICV verenigingen.

 

Het ICV is een samenwerking tussen verschillende studentenverenigingen uit de steden Amsterdam, Leiden, Rotterdam en Utrecht. Het verbond is er vooral voor bedoeld om de leden van de verschillende verenigingen samen te brengen en om te ervaren hoe leuk het studentenleven in andere steden is. Ieder jaar zijn er verschillende ICV-activiteiten, waarbij leden van alle ICV verenigingen uitgenodigd worden om eens flink los te gaan.

Zo is er ieder jaar bij Augustinus een eerstejaars feest, waar alle nieuwe leden van de verenigingen de sociëteit van Augustinus onveilig maken. Ook is er altijd een biercantus bij Unitas in Utrecht, waarbij er onder het genot van heerlijke meezinghitjes ook de nodige drankjes worden genuttigd. De besturen van de verenigingen borrelen ook met elkaar en houden nauw contact om elkaar met eventuele problemen te kunnen helpen. Kortom, het ICV is een hele leuke samenwerking tussen zusterverenigingen die elkaar goed liggen, en waar hele leuke evenementen uit voort komen!

Augustinus is een Leidse studentenvereniging die een hele geschiedenis rijk is. De vereniging is ontstaan in 1899 en is al sinds 1926 gevestigd in hun sociëteit aan de Rapenburg 24, een monumentaal huis aan een van de oudste en mooiste grachten van Leiden. Tevens is dit de vereniging die het eerstejaarsfeest organiseert, wat altijd goed in de smaak valt!

In 1911 is Unitas Utrecht opgericht, het is daarmee een van de oudste gemengde gezelligheidsvereniging in Utrecht. De vereniging kent vele tradities die tot de dag van vandaag in ere worden gehouden. De sociëteit Symposion is sinds 1919 gevestigd op het Lucasbolwerk. Tevens is Unitas Utrecht de organisator van de ICV biercantus!

Ook Unitas Amsterdam is in 1911 opgericht, en is zoals de naam al verraadt in connectie met Unitas Utrecht. Deze Amsterdamse vereniging is thuis aan vele tradities en mores, maar is er ook niet vies van om een feestje te geven! Hier borrelen elk jaar de nieuwe besturen met elkaar.

Sponsoren