Jaarclubs

Als je volwaardig lid bent van een dispuut is het tijd om een jaarclub te vormen. Dit zijn ongemengde groepen met enkel vrouwen of mannen uit je eigen jaar. Het is bij onze vereniging optioneel om bij een jaarclub te gaan, je mag dus zelf kiezen of je wel of geen jaarclub neemt. De ervaring is echter dat dit wel veel toevoegt aan je studententijd en sociëteitsleven. Hieronder delen enkele clubs hun verhaal!

Hi allemaal! Wij zijn JC Safari! Wij zijn begin dit jaar lid geworden en afgelopen winter hebben wij dan officieel onze prachtige jaarclub mogen vormen. Elke maandag eten we samen om vervolgens te escaleren op soosje K. Ook buiten ons soosleven zijn we vaak samen. Zo houden we van drankjes doen en chillen in het park of bij iemand thuis, shoppen in de Koopgoot en strijden we samen in UB. Verder hebben we dit jaar een clubweekend bij onze geliefde zuiderburen en een datediner gepland. We hebben mega veel zin om aankomende jaren nog veeeel meer te feesten (als beesten).

Veel liefs,
JC Safari

Dit is jaarclub: Levenslang!

Een groep van 13 actieve meiden die veel met elkaar ondernemen, zowel binnen als buiten S.S.R.-R.. Levenslang eet elke maandagavond bij iemand thuis, waarna zij na een paar flesjes en kratjes erdoorheen te hebben gewerkt, zich naar de Mauritsweg begeven. Hier zetten ze tot in de late uurtjes (lees: sluitjes), de complete soos op zijn kop . Maar niet alleen op maandag doen deze boefjes leuke dingen, ze studeren samen, wonen vele feesten bij, gaan er dagjes op uit en zelfs een weekendje weg!  Je leest het goed, ze noemen zichzelf boefjes. Boefjes omdat ze vanwege de vele misdrijfjes 😉 zijn veroordeeld tot een levenslange straf! Die ze met z’n alle uitzitten op de soos.

xxx Levenslang 

Als je lid wordt bij S.S.R.-Rotterdam krijg je de kans om op verschillende avonden jouw jaarclub te vormen. Wat ik heel fijn vind aan S.S.R.-R. is dat je dispuut en jaarclub niet samenhangt, dit zorgt ervoor dat je afwisseling hebt en niet gebonden bent aan één groep. Ik kwam al snel wat gasten tegen waarmee ik het goed kon vinden en iedere avond werd de groep wat groter, hierna was het tijd voor een naam. Na lang wikken en wegen zijn wij  uitgekomen op JC Bowlingbal, met als onderzin ‘eindigt altijd in de goot’.

En de goot hebben we samen vaak gezien, op illustere vakanties, 21-diners en S.S.R.-R. activiteiten. Het is een ongemende gastengroep waarmee je de ziekste en mooiste dingen meemaakt. Zo zijn wij vorig jaar samen naar Antwerpen gegaan, hebben we huis wat voornamelijk uit clubleden bestaat en doet een groot deel van de jaarclub ook samen een commissie op S.S.R.-R.. Je merkt echt dat je jaarclub jouw hechtste maten zijn binnen de vereniging.

JC Bambi – aangeschoten wild – vonden wij in ons eerste jaar van het lidmaatschap bij S.S.R.-R. een mooie naam voor onze jaarclub. Na drie jachtseizoenen (lees: soosjaren) zijn de meeste hertjes verwikkeld geraakt in rela’s, maar de letterlijke variant van onze onderzin wordt nog vaak waargemaakt. Met name op 21 diners, date diners of vakanties zijn we zeker niet vies van een watervalletje, waarna we het vaak nog even afsluiten met een boswandeling (ons clubdrankje). Maar goed, al lijkt het soms zo, een jaarclub gaat echt niet alleen om zuipen en feesten. Na drie jaar merk je dat je veel meer dan dat meemaakt met deze vriendengroep en het cliché ‘vrienden voor het leven’ helemaal waar is geworden.

Met hertelijke groet,

JC Bambi

Sponsoren