5 spelletjes die je als student moet kennen

Als student moet je het soms gezellig maken met je huisgenoten. Als je niet zo van de drankspelletjes bent, kun je ook zonder drank een leuke avond hebben. Je hoeft niet meteen achter je PlayStation of Xbox te kruipen, ook de ouderwetse bordspelletjes worden in veel studentenhuizen nog steeds gespeeld. Het is immers gezellig om met elkaar in de woonkamer te zitten en uit te zoeken wie er het best is in spelletjes spelen.

(meer…)

S.S.R.-R wordt maatschappelijk partner Stichting De Betrokken Spartaan

Studentenvereniging S.S.R.-Rotterdam is de nieuwe maatschappelijk partner van Stichting De Betrokken Spartaan. We gaan in deze samenwerking een structurele bijdrage leveren op zowel financieel- als ondersteunend gebied. Vrijwilligers onder de leden zullen ondersteunen bij maatschappelijke activiteiten. We zijn in oktober dan ook partner van de maand!

(meer…)

Waarom een bedrijf starten als student een goed idee is

Steeds meer studenten kiezen ervoor om ondernemer te worden. Het ondernemerschap lonkt voor de meeste studenten al vroeg. Het is geen toeval dat veel studenten kiezen om een eigen bedrijf te starten. Er zitten verschillende voordelen aan. Zo hoef je bijvoorbeeld geen rekening meer te houden met je lesrooster als je een eigen bedrijf start. Dat terwijl je in loondienst vaak moet onderhandelen met je werkgever op welke tijden je kunt komen werken. Sommige hogescholen en universiteiten raden dan aan om te stoppen met je werk, zodat je je volledig op het onderwijs kan richten. Maar dat is niet nodig, want met een eigen bedrijf heb je zelf alles in de hand.

(meer…)

Integratiedag 2020 in het Nieuwe Luxor Theather

Ieder jaar wordt er een integratiedag gehouden. Hierop maakt de nieuwe lichting voor het eerst persoonlijk kennis met verenigingscommissies en de 10 disputen van S.S.R.-R. Omdat afgelopen Eurekaweek de ledenstop bereikt is, maar er in het authentieke pand geen capaciteit is om dit hoge aantal op 1,5 meter te herbergen, heeft het bestuur het Nieuwe Luxor Theater afgehuurd!

(meer…)

100 Kinderen uit Rotterdam-West doen een wens

Studentenvereniging S.S.R.-R. bestaat 100 jaar en dat viert zij graag met de stad Rotterdam. Samen met Sparta Rotterdam en de Voedselbank organiseert zij een inspirerende dag waarbij maarliefst honderd kinderen samenkomen onder begeleiding van studenten.

(meer…)

ICV Bedrijvendiner

Vrijdag 10 maart 2017 vond het eerste ICV Bedrijvendiner plaats in Utrecht. In samenwerking met zusterverenigingen Unitas S.R. en Unitas S.A. organiseerde S.S.R.-Rotterdam een avond waar leden kennis konden maken met verschillende bedrijven. KLM en BASF waren aanwezig om het een en ander te vertellen over hun bedrijf.

(meer…)

DICHTGETIKT. Open Feest

Op vrijdag 3 maart opent S.S.R.-Rotterdam wederom haar deuren voor een Open Feest. De eerste editie van DICHTGETIKT. zal dan plaatsvinden. Tijdens dit Open Feest zal de Bont & Blauw commissie hun thema presenteren en onthullen welke vette artiesten er aanwezig zullen zijn tijdens Bont & Blauw op 11, 13 & 14 april. Dus ben jij student aan de Hogeschool of de Universiteit en 18+, kom dan vooral langs. We zien je op 3 maart!

Waarom een bedrijf starten als student een goed idee is

Steeds meer studenten kiezen ervoor om ondernemer te worden. Het ondernemerschap lonkt voor de meeste studenten al vroeg. Het is geen toeval dat veel studenten kiezen om een eigen bedrijf te starten. Er zitten verschillende voordelen aan. Zo hoef je bijvoorbeeld geen rekening meer te houden met je lesrooster als je een eigen bedrijf start. Dat terwijl je in loondienst vaak moet onderhandelen met je werkgever op welke tijden je kunt komen werken. Sommige hogescholen en universiteiten raden dan aan om te stoppen met je werk, zodat je je volledig op het onderwijs kan richten. Maar dat is niet nodig, want met een eigen bedrijf heb je zelf alles in de hand. (meer…)

Kom een kijkje nemen bij S.S.R.-R.

Waar je als studentenvereniging doorgaans gericht bent op het organiseren van borrels, feesten, culturele activiteiten etc. voor de leden, willen wij S.S.R.-R. ook graag laten zien aan studenten die (nog) geen lid zijn. Dit doen we onder andere door het organiseren van een cabaret avond (31 maart j.l.) of een open baravond (6 april a.s.). Om echt een leuk feestje mee te maken openen wij op 29 april onze deuren voor externen middels ons open feest! Deze keer heeft het open feest het thema ‘Full Moon Party’ wat men terug zal kunnen zien in de aankleding van het feest zelf. Ben je benieuwd naar één van deze activiteiten voor externen? Houd dan onze website/facebookpagina goed in de gaten! We zien je graag tegemoet!

(meer…)

7e editie Bont & Blauw

De 7e editie van Bont & Blauw staat weer voor de deur!

Volgende week is het weer zo ver: op 22, 24 en 25 maart gaat het dak eraf bij de R.S.S. Koinoonia vanwege de zevende editie van Bont & Blauw! S.S.R. opent haar deuren voor alle studenten uit Rotterdam en omstreken om knallend te vieren dat de tentamens voorbij zijn. Ga voor meer informatie en de aanschaf van tickets voor dit evenement naar bontenblauw.ssrr.nl!

Sponsoren