Verenigingscommissies

Verenigingscommissies organiseren activiteiten voor de vereniging en houden deze draaiende. Deze commissies bestaan meestal uit 7 of 8 leden. Bij S.S.R.-R. kan je in je eerste jaar nog geen verenigingscommissie doen, omdat we het belangrijk vinden dat je in je eerste jaar je propedeuse behaald. Als je je propedeuse eenmaal hebt, kan je solliciteren voor de volgende commissies:

Eurekaweek Commissie

Ieder jaar wordt de Eurekaweek georganiseerd, waarbij eerstejaars studenten vanuit heel Nederland naar Rotterdam komen om te proeven van het studentenleven. De Eurekaweek commissie organiseert deze week vanuit S.S.R.-R. om nieuwe leden te werven voor de vereniging. Een heel jaar lang werk je als commissie toe naar de Eurekaweek, om hier dan ook de mooiste week van het jaar neer te zetten.

Klik hier om onze website of Instagram te bezoeken!

Diescommissie 

De Diescommissie is één van de grootste commissies die S.S.R.-Rotterdam rijk is. Wij zorgen er namelijk voor dat de verjaardag van de vereniging op grootse wijze gevierd wordt. Elk jaar organiseren we een week lang de leukste activiteiten voor zowel jonge als oudere leden. De week vindt traditiegetrouw plaats in de 10 dagen na hemelvaart en bestaat uit tal van activiteiten. Vaste activiteiten zijn het openingsfeest, waarbij de Dies Natalis met een groots feest wordt ingeluid, de interne receptie en dé afsluiter van de Dies, het Gala! Daarnaast zijn er nog vele wisselende activiteiten die variëren van een dagje naar de paardenrenbaan, een exclusieve beachclub, een geheime dag tot een culturele dag met een toneelstuk of Stand-Up Comedians.

Almanakcommissie

De Almanak is het jaarboek van de vereniging. Hierin staat alles over onder andere de commissies, leden en disputen, maar ook alles over wat er het afgelopen jaar gebeurd is in Rotterdam, Nederland en de wereld. De almanak is een commissie waar je al je creativiteit in kwijt kan, zowel qua vormgeving als in het schrijven van teksten. De uitreiking van de Almanak is altijd een groot feest waar iedereen tot in de vroege uurtjes zijn of haar almanak kan laten signeren. De Almanakcommissie bestaat uit 10 commissieleden die vanaf het voorjaar toewerken naar de uitreiking in januari.

Toernooicommissie

De Toernooicommissie organiseert elk jaar in de zomer een toernooiweekend. Zowel leden van de vereniging als leden van het Intercity Verbond (Augustinus, Unitas Amsterdam en Unitas Utrecht) zijn hier welkom. Naast de mogelijkheid om met je club of dispuut te sporten tegen andere teams, spenderen de meeste leden het weekend op de tribune om te genieten van een pilsje in de zon. Verder zorgt de commissie ervoor dat er in de avonden goed gefeest kan worden in het clubhuis waarna de meeste leden op het terrein blijven slapen en de volgende dag het nog eens over kunnen doen.

KOI.-commissie

De KOI.-commissie is de creatieve geest achter het Studentenblad de KOI. Maar liefst vijf keer per jaar ligt er bij ieder lid een KOI. op de mat. Hierin worden de nieuwste roddels, feiten en verhalen over de vereniging opgeschreven. Als KOI.-commissie ben je dan ook altijd op de hoogte van wat er zich binnen de muren van de sociëteit afspeelt. Door dit alles te documenteren in de KOI. zijn niet alleen alle leden op de hoogte van de laatste gebeurtenissen, maar zullen deze verhalen ook bewaard blijven en later deel uit maken van de geschiedenis van onze vereniging.

 


Wintersportcommissie

De S.S.R.-R. wintersport is een van de hoogtepunten van het jaar. Een week lang met leden op naar de sneeuw, bergen en natuurlijk de après ski. Het maakt niet uit of je nog nooit op de latten hebt gestaan of een echte pro bent. Voor de beginners worden lessen georganiseerd en de gevorderde kunnen kilometers maken of zich uitsloven in het funpark. Buiten de pistes, wordt er vaak ook nog een spa dag georganiseerd en zijn er natuurlijk meer dan genoeg après ski opties.

Promotiecommissie

De Promotiecommissie houdt zich bezig met de algehele promotie van onze vereniging. Dit gebeurt onder andere middels het organiseren van open feesten waarbij alle (aankomende) studenten welkom zijn. Hiernaast beheert de ProCo de social media van S.S.R.-R. waar je een kijkje kan nemen in het verenigingsleven. Volg ons dan ook zeker op Instagram! De ProCo is bovendien belangrijk in het contact met de overige ICV-verenigingen en werkt samen met veel andere commissies binnen de vereniging.

Carrièrecommissie

De Carrière commissie houdt zich voornamelijk bezig met het organiseren van carrière-gerelateerde evenementen voor de leden. Zo organiseren ze bijvoorbeeld workshops om je voor te bereiden op je toekomstige sollicitaties zoals CV/LinkedIn workshops & Personal Branding, maar ook verschillende sprekersevenementen en inhousedagen bij grote partners om jezelf breder te ontwikkelen. Daarnaast organiseren ze debatten met politieke partijen aangaande verscheidene onderwerpen die voor een student van belang kunnen zijn. Bovendien is de Carrière commissie medeverantwoordelijk voor het onderhouden van de commerciële betrekkingen tussen de vereniging en verschillende grote partners. Kortom, de Carrière Commissie zet zich in om de overstap van het studentenleven naar het bedrijfsleven gemakkelijker te maken voor de leden.

Stichting Students 4 Society

Stichting Students4Society, ook wel S4S genoemd, is een initiatief dat gestart is door leden van S.S.R.-Rotterdam. Zij zetten zich in voor Rotterdam en haar inwoners door verschillende vrijwilligersactiviteiten te organiseren. Jaarlijks terugkerend zijn de pietenactie en de voorleesdagen op basisscholen. Verder zijn er genoeg activiteiten vrij in te vullen door de commissie. Hier wordt actief mee omgegaan en er is dan jaarlijks ook een veelvoud aan activiteiten. 

Meer weten over S4S? Klik dan op de knop hieronder!

Sponsoren