Maatschappij

De stad Rotterdam is van grote waarde voor onze vereniging. Mooie galalocaties, bijzondere ontmoetingen en een monumentaal verenigingspand, als lid heeft deze levendige stad enorm veel te bieden. Het is daarom niet geheel verrassend dat wij ook terug willen geven aan Rotterdam en haar inwoners. Door de geschiedenis heen zie je dat onze leden dit altijd hebben gedaan door middel van vrijwilligerscolleges, maar dit was altijd flexibel en er waren dus ook periodes waarin er minder werd georganiseerd. In 2011, na een periode van weinig initiatieven, werd er nieuw leven geblazen in de vrijwilligerscolleges, in de vorm van een heuse vrijwilligerscommissie: Students 4 Society (S4S).

In het eerste jaar werden er gelijk al kleine (en grote) evenementen georganiseerd. Zo werd er een wandeling met ouderen georganiseerd, werd er geld ingezameld voor KiKa en werd er een benefietfeest georganiseerd waarbij de opbrengsten naar Serious Request (3FM) gingen.

9 jaar later is S4S nog steeds, en is het uitgegroeid tot een volwaardige stichting met een jaarlijkse begroting van rond de €15.000,-. Met dat geld kunnen we hele mooie dingen organiseren, zoals een dag op Sparta Rotterdam met allemaal schoolkinderen uit Rotterdam-West. Zie hieronder wat we allemaal voor moois organiseren!

“Het doel van de stichting is studenten te betrekken bij vrijwilligerswerk en kennis te laten maken met goede doelen.”

100 kinderen mogen mee naar Sparta – Willem II

In 2018 nodigde S.S.R.-R. 100 kinderen uit Rotterdam-West en Schiedam-Oost uit om te komen kijken naar een thuiswedstrijd van Sparta Rotterdam.

Kinderen die het thuis minder goed hadden, een ticket simpelweg niet konden betalen of Sparta supporter waren werden meegenomen voor de dag van hun leven.

Samen met de commissie en 20 andere vrijwilligers was het een enorm geslaagde dag en konden we ook nog eens een geweldige cheque uitreiken aan stichting De Betrokken Spartaan.

Superbuurtdag

Tijdens ons Centenniumjaar hebben we niet alleen kinderen uitgenodigd om een wedstrijd bij te wonen van Sparta, we hebben ook op ons lustrumterrein een Superbuurtdag georganiseerd.

Er was onder andere een springkussen, een bingo en er waren Oudhollandse spellen. Ook was er een schminkartiest en zelfs een animatieteam.

Ook hier waren weer talloze vrijwilligers vanuit S.S.R.-R. om de dag in goede banen te laten verlopen. Middels deze buurtdag wilden we de buurt bedanken dat we in hun omgeving ons 100 jarig bestaan mochten vieren.

De Koningsspelen

Een jaarlijks terugkerend evenement zijn de Koningsspelen. Elk jaar rond Koningsdag organiseert S4S een sportevenement voor zo’n 200 kinderen uit Rotterdam-West.

Vrijwilligers begeleiden basisschoolkinderen tijdens potjes voetbal, basketbal of hockey. Voor de allerkleinsten is er vaak ook een springkussen aanwezig en worden er leuke spelletjes georganiseerd.

Deze activiteit wordt in samenwerking met de NSR-Koningsspelen Commissie georganiseerd.

Voorleesdagen

Een ander jaarlijks terugkerend evenement zijn de voorleesdagen. Vanuit de Stichting Lezen zijn de Nationale Voorleesdagen in het leven geroepen voor het stimuleren van voorlezen aan kinderen die nog niet kunnen lezen.

Het doel van deze voorleesdagen is dan ook om aan kinderen te laten zien dat lezen leuk is en om hun te stimuleren om te gaan lezen.

Leden van S.S.R.-R. gaan langs bij verschillende basisscholen door heel Rotterdam om voor te lezen.

Gelukswandelingen

Onze eerstejaars worden in september gelijk voorgesteld aan S4S. Samen met de commissie gaan alle nieuwe leden op wandeling met ouderen uit de buurt. Zo helpen we de ouderen in onze omgeving een handje, en stimuleren we onze leden om vrijwilligerswerk tijdens hun studententijd te blijven doen.

Er worden het hele jaar door Gelukswandelingen georganiseerd door Stichting Gelukswandelingen, dus loop vooral een keertje mee!

Samenwerking de Betrokken Spartaan

Zoals hierboven te lezen is, hebben we al eerder in samenwerking met deze stichting mooie dingen mogen organiseren. Zo zijn we met 100 kinderen uit Rotterdam West naar een Sparta thuiswedstrijd gegaan. Daarnaast hebben we ook een mooie cheque aan hen mogen overhandigen. 

Dit jaar hebben we de samenwerking officieel gemaakt, en we kijken uit naar wat de toekomst ons gaat brengen met deze mooie organisatie!

Sponsoren